2014. 11. 23.

D.I.Y. #2 || Gél lakk eltávolítása egyszerűen

*BEROBOG*
Üdv újra Lalák!

Egy cseppet el lett hanyagolva a blog, melynek oka, hogy nem igen volt időm mostanában blogolni, de itt vagyok szóval nem kell tovább szomorkodni! Nem mellesleg várjuk a jelentkezőket Facebook csoportunkba, és várjuk a kérdéseket a Kérdezz-felelünk sorozatunkhoz!

Egy nagyon egyszerű D.I.Y.-t hoztam most nektek, amiben egy rettentően egyszerű technikát mutatok be - egy amúgy nem saját képpel -, hogyan tudjátok eltávolítani házilag a gél lakkot. Amire szükséged lesz hozzá: aceton, vattapamacs, vagy amilyen szivacsot csak akarsz és egy kevés alufólia, amiből célszerű tíz apró darabocskát vágni, éppen akkorákat, hogy be tudd göngyölni velük az ujjaidat.

  1. Acetonozd meg a vattapamacsokat. Nem kell, hogy ússzanak az acetonban, elég csak el löttyintés.
  2. Jól nyomkodd rá a körmeidre a nedves részüket.
  3. Az apró alufólia darabokkal szorosan tekerd körbe a vattapamacsos körmeidet.
  4.  Majd egy tíz-tizenöt percig hagyd úgy, végül szedj le mindent és ha kell akkor még egyszer dörzsöld át egy tiszta, acetonos vattával körmeidet. Ne ijedj meg ha először nagyon puhák lesznek a körmeid, ez természetes, hiszen megpuhulnak a nedvtől, de egy-két percen belül visszanyerik eredeti állapotukat.
  5. A fölösleget reszeljétek le vagy egy körömágy visszatolóval kaparjátok le és már készíthetitek is az új designt! 
*ELROBOG*

1 megjegyzés:

  1. Ezt a megoldást tartom a legegyszerűbbnek és a legkíméletesebbnek! Én diamondnails gél lakkot használok és legegőször egy picit megreszelem a felső réteget, úgy jobban fel tudja oldani a lemosó vagy aceton a lakkot (tapasztalat). Tetszik a blogod vissza fogok térni! :)

    VálaszTörlés